Dé specialist op het gebied van dak en geveltechniek!

REINIGING

Harbers dak- en gevelspecialist

Dak- en gevelreiniging

Dakreiniging zorgt er niet alleen voor dat het dak er schoon en verzorgd uitziet. Door het reinigen van het dak worden ook kapotte pannen en andere onvolkomenheden aan het licht gebracht. Door de jaren heen hebben dakpannen veel te verduren. Zon, regen, sneeuw, hagel, vrieskou etc. vragen het uiterste van dakpannen. Daarnaast hecht zich steeds meer vuil aan het dak. Mos, algen en atmosferisch vuil zorgen ervoor dat het dak er vies en onverzorgd uitziet.
Misschien stoort u zich hier helemaal niet aan. Waarom zou u dus het dak laten reinigen? Er zijn een aantal belangrijke redenen te noemen. 

Dakreiniging zorgt er in eerste instantie voor dat het dak er weer mooi en verzorgd uit ziet. Wat echter belangrijker is: Door de eroderende werking van neerslag wordt de oorspronkelijke kleurlaag die in de fabriek is aangebracht steeds dunner en verdwijnt zelf. Algen, mos en atmosferische vervuiling versnellen dit proces. Dakreiniging brengt dit duidelijk aan het licht. Algen, mos en ander vuil zorgen ervoor dat de dakpannen langer vochtig en nat blijven dan gewenst. Ook versnelt dit het erosie proces. Uiteindelijk kan het vocht door de pannen heen dringen zodat ook de panlatten vochtig worden en ernstig verzwakken

Dakreiniging gebeurt over het algemeen onder hoge druk. Uiteraard past Gevel en Dak Garant de druk van de reinigings apparatuur aan aan de dakpan. De hogedruk-reiniging gebeurt met koud en indien gewenst met heet water. Nadat het dak gereinigd is, wordt het dak ingespoten met een algen en mos dodend middel. Hierdoor worden eventuel achtergebleven sporen alsnog verwijderd. Bovendien wordt hierdoor het terugkeren van algen en mos vertraagd. Wij gebruiken uitsluitend milieu vriendelijke materialen.

Dakreiniging, nabehandeling?

Afhankelijk van het soort dakpan en de mate van slijtage van de dakpannen raden wij aan het dak te behandelen met een impregneer middel.

Impregneren is een proces waardoor het dak water afstotend wordt. Neerslag trekt niet meer in de dakpannen. Impregneren is een kleurloos middel. Dakpannen impregneren is een mooi alternatief voor keramische dakpannen omdat het impregneermiddel de oorspronkelijke kleur juist beter laat uitkomen.

Acute lekkage?

Bel: 06-53850570

DAKWERK

NOKVORSTEN

IMPREGNEREN

SCHOORSTEEN

BITUMEN 

DAKGOTEN

REINIGING

STORMSCHADE

SPOUWMUURISOLATIE

KRUIPRUIMTE ISOLEREN